top
Please update your Flash Player to view content.
Sindikat pravosuđa Srbije doneo je Odluku o stupanju u štrajk 1. novembra 2016. godine. Jedini i opravdani zahtev jeste povećanje zarada sudskog, tužilačkog i zatvorskog osoblja. Sindikat posebno naglašava da će štrajkovati službenici čije plate se kreću od 25.000 do 30.000 dinara.
Plate u pravosuđu nisu povećavane punih šest godina, tačnije od poslednjeg štrajka 2010. godine. Godinama su predstavnici Sindikata razgovarali i poslodavac nikada nije bio iskreno zainteresovan za poboljšanje materijalnog položaja pravosudnih službenika.
Svojim postupcima u vidu zamajavanja, obmanjivanja i neispunjenih obećanja, poslodavac je izazvao bunt i nezadovoljstvo kod pravosudnih službenika. Sindikat u daljoj obmani ne želi da učestvuje i zbog toga je doneta odluka o štrajku.
Članovi Gradskog pododbora pravosuđa Novog Sada doneli su Odluku da podržavaju Sindikat pravosuđa Srbije, što znači da će 1. novembra 2016. godine štrajkovati zaposleni u Osnovnom, Prekršajnom, Višem, Apelacionom i Privrednom sudu u Novom Sadu, kao i zaposleni u Okružnom zatvoru u Novom Sadu.
Povodom štrajka sindikat je uputio PISMO premijeru Republike Srbije i resornoj ministarki.
OVDE možete videti odluku o stupanju u štrajk.

bottom