top
Please update your Flash Player to view content.
U Domu kulture u Srebrenici 30.06.2013. je održan peti kongres Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH. Kongresu su prisustvovale delegacije iz Turske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a takođe i gosti iz cele Bosne i Hercegovine.
Delagaciju SSS Ugostiteljstva i turizma Srbije predstavljali su Valerija Ember i Milan Simić. Pozdravnu reč učesnicima i delegatima kongresa uputila je u ime Predsednika SSS Ugostiteljstva i turizma Srbije, Valerija Ember, a prigodan poklon je uručio Milan Simić.Delegacija kongresa je posetila Memorijalni centar Potočari, položila cvjeće i odali počast žrtvama. U radu Kongresa učestvovalo je oko 200 delegata i gostiju iz zemlje i inostranstva (Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Italija, Njemačka).Ovaj Kongres ima poseban značaj, jer se održava u uslovima teške ekonomske i političke krize u BIH, najteže do sada, i žestoke sindikalne borbe za očuvanje stečenih prava radnika i njihovih radnih mesta, kao i borbe za jačanje socijalno-zaštitnih funkcija Sindikata, saopšteno je na Kongresu Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH. Na kongresu je sumirana protekla četverogodišnja aktivnost organizacija i organa Samostalnog Sindikata PPDIVUT BiH, izvršene izmene i dopune Statuta, utvrđene i Programske osnove za rad i delovanje organizacija i organa PPDIVUT-a do 2017. godine i odgovarajuće kongresne rezolucije, te izabrani članovi Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora, kao i predsednik Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH za mandat do 2017. Godine.Za predsednika Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH za period 2013.- 2017.godina izabran je Mehmed Avdagić.  
Možemo zaključiti da je saradnja među sindikatima jako značajna i potrebna. Ovaj kongres je dokaz da sindikat nepoznaje granice, da je kolegijalnost i solidarnost i dalje prisutna među sindikatima i da te odnose i dalje treba da negujemo i razvijamo. Takođe smo se zaključili da bi mogli da uzmeno učešće u nekim projektima kao i edukaciji zaposlenih u turizmu. Samo tako možemo ostvariti neke zajedničke ciljeve uostalom zajedno smo jači.

bottom