top
Please update your Flash Player to view content.
U petak, 10.06.2016. održan je seminar „Edukacija zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu III deo“, u organizaciji Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština i Gradskog odbora sindikata radnika zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu. Seminaru su prisustvovali predstavnici više od 20 organizacija ovih delatnosti najrazličitijih struka(menadžeri, konobari, kuvari, recepcioneri, tehnolozi itd.) sa teritorije cele Vojvodine i Beograda.
Ukupno 8 predavača obuhvatilo je veliki broj značajnih tema, od priča o vinogradarstvu i vinskom turizmu, pivarstvu malih pivara koje je u zamajcu u Srbiji, do značaja motivacije radnika u turizmu, svrhe i mogućnostima EU fondova, kao i turističkih potencijala Novog Sada i Fruške gore. Skupu je prisustvovao Sekretar Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, koji je u ime Sekretarijata koji je podržao projekat, govorio o potencijalima Vojvodine i dobrim rezultatima ovog sektora proteklih godina.
Ovaj, treći seminar po redu, koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika, dokaz je velike zainteresovanosti za unapređenje načina rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, ali i pokazatelj uspešnosti sada već tradicionalnih edukativnih predavanja u Radničkom domu „Svetozar Marković“.

bottom