top
Please update your Flash Player to view content.

U zgradi Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, sa početkom u 10,00 časova održana je konferencija za novinare na kojoj su bili prisutni Branka Popović, predsednica Gradskog odbora sindikata poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i prehrambene industrije Novog Sada, Goran Cimeša - predsednik Sindikalne podružnice AD IMLEK Mlekara NoviSad, Aleksandar Nikolić - predsednik Sindikalne organizacije AD IMLEK Padinska Skela i sedamdesetak radnika Mlekare Novi Sad.

Povod za organizovanje konferencije je da se javnost upozna sa namerom poslodavca AD „Imlek“-a iz Padinske Skele da zatvori Novosadsku mlekaru. Zaposleni, njih sedamdesetak dobili su rešenja o plaćenom odsustvu do kraja jula, a od 02. avgusta će svi biti upućeni na kolektivni godišnji odmor. Pored toga zaposleni danas moraju da se izjasne, potpisivanjem ankete, da li će da putuju na novo radno mesto u mlekaru u Subotici ili u mlekaru AD „Imlek“u Padinskoj Skeli ili žele da budu proglašeni za višak zaposlenih.

Po završetku konferencije za novinare, zaposleni su prošetali do centra grada kako bi gradskim i pokrajinskim vlastima predali pismo u kojem traže od njih da ne dozvole zatvaranje postrojenja koje je uspešno radilo prethodnih 60 godina.


bottom