top
Please update your Flash Player to view content.

Visina toplog obroka iznosi 20 odsto od minimalne zarade, odnosno približno 3.500 dinara, dok je visina regresa za godišnji odmor u visini minimalne zarade.

Ministar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić potpisao je danas odluku o proširenom dejstvu Posebnog kolektivnog ugovora za hemiju i nemetale Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 103/2011) kojom se reguliše visina toplog obroka i regresa za zaposlene u toj grani.

Ljajić je nakon potpisivanja te odluke saopštio da visina toplog obroka iznosi 20 odsto od minimalne zarade, odnosno približno 3.500 dinara, dok je visina regresa za godišnji odmor u visini minimalne zarade.

Odlukom o proširenom dejstvu Posebnog kolektivnog ugovora definisana su prava koja su inače predviđena Zakonom o radu, naveo je ministar.

To će biti značajno za hemijsku industriju i industriju nemetala u kojoj radi 45.000 ljudi, istakao je Ljajić, uz napomenu da će uskoro biti potpisana i odluka o proširenom dejstvu posebnog kolektivnog ugovora za metalsku industriju.

Odluka o proširenom dejstvu Posebnog kolektivnog ugovora za oblasti hemijske industrije i industrije nemetala važiće za sve poslodavce i zaposlene u ovim privrednim granama.

Potpisivanju odluke prisustvovali su i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, UGS "Nezavisnost", kao i Unije poslodavaca Srbije.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 6.2.2012. godine


bottom