top
Please update your Flash Player to view content.
Fondacija Friedrich Ebert Stiftung u saradnji sa sindikatima iz zemalja centralne i jugoistočne Evrope, organizovala seminar sa temom "Promocija mladih sindikalaca".
Seminar je održan u Varšavi od 21-23.08.2012. god. Seminar je brojao 22 učesnika, zajedno sa predstavnicima FES fondacije i predstavnicima sindikata iz različitih evropskih zemalja (Nemačka, Austrija, Češka, Letonija, Mađarska, Litvanija, Srbija).
Seminar je osmiđljen po principu interaktivnog rada, u svakom trenutku ucesnici su mogli da prekinu predavanje ili zadatu vežbu kako bi postavili konkretna pitanja. Tokom seminara mogla se osetiti fantastična energija i zelja za promenama. Princip rada jer bio zanimljiv i poučan. Jedina, ali veoma bitna zamerka je bila to sto je pored predstavnika FES fondacije, bilo veoma malo učesnika koji su dolazili iz sindikata, a tema je bila fokusirana na promociju mladih sindikalaca, njihovoj trenutnoj poziciji i položaju. Ovaj ozbiljan propust organizatoraseminara je dovela u pitanje uspeh celokupnog seminara, polazeći od činjenice da nije postojao dovoljan broj relevantnih informacija iz sindikalnih organizacija i sa terena , akoje bi oslikale pravu situaciju.
Posljednjeg dana seminara, predstavnik Sekcije mladih Srbije je upoznao učesnike seminara o dosadasnjim akcijama Sekcije, rezultatima i efektima, kao i budućim akcijama, planovima. Ono sto se moglo zaključiti po završetku seminara jeste da bez obzira na sve poteškoće i trenutnu situaciju u državi, Sekcija mladih ni u jednom pogledu ne zaostaje za evropskim zemljama, čak šta vise, u odnosu na pojedine zemlje čak ima i ogromnu prednost.
Mladi u Srbiji su sposobni za velike stvari, ali da biste ih pridobili i osvojili, VERUJTE U NJIH!!!

bottom