top
Please update your Flash Player to view content.

Nezaposlenost je jedan od ključnih problema u našoj zemlji. Sajam zapošljavanja za mnoge je idealna prilika da dođu do posla. Poslednji ovogodišnji održan je 06.12.2012. godine u Studiju M.

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština učestvovala na 10. Sajmu zapošljavanja, koji su zajednički organizovali Grad Novi Sad i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ). Na zimskom sajmu zapošljavanja čestvovalo je blizu 30 poslodavaca. Prijavljeno je preko 200 slobodnih radnih mesta, a nezaposlenima su ponuđeni poslovi u ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, prehrambenoj, ugostiteljskoj, pravnoj, mašinskoj, elektrotehničkoj, hemijskoj, tehnološkoj i tekstilnoj struci.Prema poslednjim podacima Nacionalna služba za zapošljavanje u Novom Sadu beleži 27.000 nezaposlenih lica, ovaj broj je znatno veći ako se uzme u obzir i ogroman broj zaposlenih na crnom tržištu. Podaci su svakako više nego poražavajući i postavlja se pitanje ima li svetla na kraju tunela. Ukoliko ne dođe do radikalnih promena na nacionalnom nivou da će se išta moći promeniti, sem što će se najverovatnije morati povećati kapaciteti javnih kuhinja.
Sekcija mladih je i na ovom sajmu promovisala svoj rad i pozvala u članstvo Sekcije mladih posetioce sajma.Oko 15-tak mladih se nakon razgovora sa članovima Sekcije zainteresovalo i izrazilo žljenju da postane član. U narednom periodu Sekcija će se angažovati na okupljanju, organizovanju i omasovljenju članstva, a nastaviće i trend edukativnih predavanja.


bottom