top
Please update your Flash Player to view content.
Savez samostalnih sindikata Srbije ponovo traži od nadležnih da se, u što kraćem roku, otpočne postupak ratifikacije Konvencije br. 190 Međunarodne organizacije rada o ukidanju nasilja i uznemiravanja u svetu rada. Za pokrenutu inicijativu, dobili smo najširu podršku institucija i pojedinaca u Srbiji, što nas je dodatno učvrstilo u stavu da je ratifikacija Konvencije br. 190 sa Preporukom br. 206 prepoznata kao značajna karika za unapređenje radnog i socijalnog zakonodavstva u Srbiji, i da je važan korak u harmonizaciji propisa i standarda sa zakonodavstvom Evropske unije.
Od stupanja Konvencije br. 190 na snagu, u junu mesecu ove godine, u većini evropskih zemalja, uz punu podršku lokalnih Kancelarija MOR-a, započete su pripreme za njenu ratifikaciju i punu primenu, a taj postupak je nedavno završila i Grčka, gde je Konvecija već u primeni.
Brojni slučajevi kršenja radnih prava u fabrikama i preduzećima, javnom i privatnom sektoru, formalnoj i neformalnoj ekonomiji, gradskim i ruralnim područjima motiv su da nastavimo zalaganje da se Konvencija ratifikuje i implementira u zakone Republike Srbije, da se definišu mere i mehanizmi za sprečavanje nasilja i uznemiravanja, počev od prevencije, identifikovanja, preduzimanja mera za njihovo sprečavanje i kontrolu.
U zahtevu da se Konvencija sa Preporukom ratifikuje u što kraćem roku, dobili smo značajnu podršku Evropske konfederacije sindikata, Međunarodne konfederacije sindikata i regionalne kancelarije MOR-a u Budimpešti, koje ćemo izveštavati o daljem napretku u postupku ratifikacije.
ZAŠTO JE VAŽNA RATIFIKACIJA KONVENCIJE 190 SA PREPORUKOM 206
Mi se borimo za rad, ali i za radnika kome ljudska i radna prava moraju biti garantovana. Tretman radnika danas, naročito u pojedinim stranim fabrikama koje su odavno svima poznate iz medija, kao što su Jura, Aptiv-Leskovac i Lear-Novi Sad, Jazaki i druge, je nehuman i nečovečan.
Nemoguće je nabrojati sve oblika zlostavljanja na radu, ali najčešće žalbe odnose se na:

    ubrzavanje trake, na brzinu fizički neizdrživu u dužem periodu;
    zabranu napuštanja radnog mesta radi odlaska do toaleta, merenje vremena zadržavanja u toaletu;
    verbalne (pretnje i „deranje“) pritiske i mobing;
    seksualno nasilje i uznemiravanje;
    „robovski rad“- kao u 19. veku;
    stalno snimanje kamerama;
    odbijanje od zarade, najčešće minimalne, slučajno nastale štete pri proizvodnji;
    pretnje otkazima;
    „dobrovoljni“ prekovremeni rad – iznuđen od strane poslodavca;
    obespravljenost;
    loše uslove rada;
    nebezbednu radnu sredinu;
    nedostatak zaštitnih sredstva – kako za rad, tako i za zaštitu od korone;
    teranje radnika da potpišu dokumenta kojima se odriču svojih prava;
    onemogućavanje rada predstavnika radničkih sindikata, koji dobijaju otkaze i otvaraju se sudski sporovi protiv njih, te zabranom ulaska u fabriku, čime se direktno onemogućava njihov rad, ali i zaštita radnika;
    celodnevno stajanje za trakom bez mogućnosti za odmor;
    zdravstvene probleme vezani za mišiće nogu (tetive), kičmu, i dr.
    uskraćivanje prava za slobodan dan kako bi otišli lekaru;
    odnos prema radnicima je takav da iscrpljene, izmorene i one koji kolabiraju stavljaju na nosila;
    dešavaju se teški oblici trovanja radnika;
    zataškavaju se slučajevi povreda na radu i ne prijavljuju se.
    Navedeni slučajevi imaju ozbiljne posledice na psihičko, fizičko i seksualno zdravlje, dostojanstvo, te porodično i društveno okruženje. Cilj SSSS je da ukažemo na neophodnost da svi koji rade budu zaštićeni, da ohrabrimo nadležne državne institucije da odlučno pokrenu proces ratifikacije Konvencije 190 o ukidanju nasilja i uznemiravanja u svetu rada i da se Srbija što pre pridruži Grčkoj, kao zemlji koja je ratifikovala ovu izuzetno važnu Konvenciju.

bottom