top
Please update your Flash Player to view content.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja reagovalo je i dostavilo predsedniku Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, Vladimiru Gvozdenoviću, odgovor u ime ovog Ministarstva i Kabineta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, u vezi sa molbom SSS grada Novog Sada i opština da se pomogne u rešavanju problema zaposlenih radnika u Preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom ,,DES,,d.o.o. Novi Sad.

Ovim dopisom Ministarstvo  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istaklo je da pruža punu podršku preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i da će kao i do sada nastaviti sa redovnom isplatom subvencija zarada zaposlenih osoba sa invaliditetom. Kako se navodi u Dopisu, da bi u što kraćem roku rešili nastale probleme u poslovanju, Ministarstvo je naložilo organima upravljanja preduzeća ,,DES,,d.o.o. Novi Sad, da u najkraćem roku izlože planove usmerene na rešavanje problema i očuvanje statusa preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Takođe,  Ministarstvo je ukazalo na izuzetan značaj predloga i sugestija SSS grada Novog Sada i opština u pravcu jačanja ekonomske i socijalne funkcije ovih privrednih društava te da će svaki takav predlog koji uputi SSS grada Novog Sada i opština uzeti u razmatranje.

Podsećamo da je Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština nakon velikih zalaganja i slanja dopisa prema najrazličitijim instancama (predstavnicima učesnika kapitala preduzeća DES d.o.o.) uspeo da pokrene promene i poboljša status radnika u ovom preduzeću.  Nakon svih apela SSSNS i opština, deo radnika DES-a je povučen sa plaćenog odsustva i vraćen na rad, a zaposlenima su isplaćene zarade za jun i jul mesec.

bottom