top
Please update your Flash Player to view content.
Dvadeset treća po redu sednica Gradskog veća SSS grada Novog Sada i opština održana je 13. septembra 2019. godine.
Veće je verifikovalo imenovanje novog v.d predsednika Udruženja sindikata penzionera Srbije za Južnobački okrug, Novi Sad za člana Gradskog veća do kraja tekućeg mandata.
Doneta je Odluka o sprovođenju izbora u Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština u 2019. i u 2020. godini. Usvojen je Operativni plan sprovođenja izbora u SSS grada Novog Sada i opština, za naredni mandatni period.
U funkciji pripreme izbora, Veće je, saglasno Statutu donelo Odluku o broju i strukturi članova Veća, Nadzornog i Statutarnog odbora SSS grada Novog Sada i opština za naredni mandatni period. Analizirano je kretanje članstva i članarine u prvih sedam meseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine. Usvojeni su izveštaji grupacijskih sindikata u sastavu Saveza .
Veće je prihvatilo da će Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, posredstvom Fondacije solidarnosti za prevenciju radne invalidnosti i rekreativni odmor radnika učestvovati na Sajmu turizma od 03. do 05. oktobra 2019. godine, i da će se u petak, 04.10.2019. godine, održati Prezentacija banja kada će sindikalne organizacije pod povoljnijim uslovima od tržišnih moći da se upoznaju šta im nude rehabilitacioni centri i turističke organizacije, i pod kojim uslovima, za tekuću, predstojeću zimsku, odnosno narednu sezonu. Ulaznica za posetioce - članove sindikalnih organizacija, samostalnih sindikata i SSS Novog Sada i opština je znatno povoljnija od redovne cene i za posetioce predstavlja mogućnost učešća u nagradnoj igri.
Veće je donelo odluku o osnivanju Sindikalne organizacije za više poslodavaca na teritoriji grada Novog Sada i opština, a sve u skladu sa Statutom Saveza.

bottom