top
Please update your Flash Player to view content.
U Kragujevcu  je u periodu od 23. do 25. novembra, u organizaciji Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Srbije, održan 30-i Zbor ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije. Domaćin manifestacije, koja se tradicionalno organizuje od 1969. godine, bio je HTD „Šumarice“, a pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije.
Ova tradicionalna manifestacija okuplja profesionalce, učenike i studente iz cele Srbije, koji žele da pokažu svoja znanja i da nauče nešto novo od svojih kolega. Pored radno-proizvodnih takmičenja, prezentacija proizvoda i turističke ponude, ZBOR je mesto druženja, ponovnih susreta i stvaranja novih uspomena.
Ove  godine u takmičarskom delu  je učestvovalo i Gradsko veće SSS grada Novog Sada i opština i  Odbor ugostiteljstva i  turizma Novog Sada. Ispred  Odbora ugostiteljstva i turizma Zlatnu medalju u disciplini "pripremanje riblje čorbe" osvojila je Valerija Ember. Zahvalnicu za učešće na  30-om jubilarnom ZBOR-u ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije,  dobio je SSS grada Novog Sada i opština. Pored našeg odbora 3 zlatne medalje i pehar dobila je SŠ “Svetozar Miletić “ Novi Sad u  disciplini postavka banket stola, čajanka, poslastičarstva i predjela.
Ovim putem zhvaljujemo se domaćinu i svim učesnicima i onima koji su pomogli u realizaciji odlaska Gradskog odbora na ovu za nas značajnu manifestaciji.

bottom