top
Please update your Flash Player to view content.

U oktobru 2013. godinedržan je sastanak Odbora na kom su prisustvovali predsednik Gradskog odbora sindikata saobraćaja i veza, Miroslav Mihajlović, advokat Đukići i članovi sindikata zaposleni u DGA, na temu obezbeđivanja zaposlenih kroz novi predlog UPPR, pošto je prvi odbijen, a još uvek nije pokrenut stečaj. Trenutna situacija zaposlenih je na nezavidnom nivou kroz situaciju neuplaćenih zarada od januara 2013. godine te uvođenje novog radnog vremena odnosno, radi se svaki drugi dan po pet sati dnevno, a u upravnoj zgradi samo pet zaposlenih dolazi na poslao, jedna trećina radnika je na plaćenom odsustvu, plaćaju se ukrcanja i to u minimalnim iznosima.

Prema rečima sekretara SO DGA poslovodstvo firme samo ljudima koji dolaze na posao plaća mesečno 12.000,00 dinara, socijalo i zdravstveno nije uplaćeno te tako ni deca zaposlenih nemaju više pravo na lečenje u državnim zdravstvenim ustanovama. Poslodavac isključivo vodi računa o sopstvenim interesima. Imovina preduzeća je uglavno pod hipotekama i zadužena kod drugih pravnih lica. U perodu 2012-2013. godini prema rečima zaposlenih današnji direktor DGA je rasprodao 30 brodova iz vlasništva DGA, a pri tom niša od sredstava nije upućeno na potraživanja zaposlenih.

Nakon izložene situacije na održanom sastanku predstavnici zaposlenih DGA i predsednik Odbora gostovali su u emisiji OSAA gde su javno istakli probleme svih zaposlenih u delatnosti saobraćaja i veza na teritoriji Novog Sada. U emisiji se takođe govorilo o predlozima izmena i dopuna Zakona o radu.

Kroz direktna uključenja gledaoca u emisiju i poruke koje su upućene na temu, data je podrška u istrajnosti zaposlenima oko rešavanja problema. Takođe je javno osuđen rad predhodnih vlasnika, te i novog rukovodstva preduzeća.


bottom