top
Please update your Flash Player to view content.

GOS Komunalaca - Vesti

Konferencija za medije - JKP STAN

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština i Gradski odbor sindikata zaposlenih u komunalno stambenoj delatnosti Novog Sada organizuju konferenciju za medije u ponedeljak, 05.10.2015. godine u 11.00 časova u Plenum sali Radničkog doma "Svetozar Marković", Bulevar Mihajla Pupina 24, Novi Sad.
Tema konferencije:
Pokretanje inicijative za stečaj JKP "STAN" od strane dvadesetak radnika ovog preduzeća, koji žele da unište sopstveno preduzeće, uprkos protivljenju osnivača, sindikata i velike većine zaposlenih u tom preduzeću (njih preko 170).

Otpuštanje i protest u JKP "Informatika"

Zbog novonastale situacije u JKP "Informatika" i otpuštanja 19 radnika bez ikakvog obrazloženja i pod vrlo čudnim okolnostima, radnici su doneli odluku o stupanju u štrajk upozorenja, koju možete videti OVDE.
Takođe, radnici će organizovati spontani skup u 15.00 časova ispred JKP "Informatika" (Bulevar Cara Lazara 3) svaki dan u 15.00 časova i do petka, 27.03.2015. kada je zakazan veliki protest ispred Gradske kuće u 15.00 časova.

Održani izbori u sindikatu zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada

Dana 15.12.2014. godine održana je IV Izborna konferencija Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada. Nakon sprovedenih izbora u svim JP i JKP Novog Sada i opština Beočin i Sremski Karlovci, kao i drugim privrednim društvima iz komunalno-stambene delatnosti, konstituisan je Gradski odbor, a izvršeni su izbori za predsednika, članove nadzornog i Statutarnog odbora sindikata za naredni petogodišnji mandatni period. Izborna konferencija koja je brojala 40 članova za predsednika je izabrala Zorana Radosavljevića. Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština čestita novi mandat predsedniku odbora i želi mu samo pobede u sindikalnoj borbi.

Postignut dogovor o prekidu generalnog štrajka u JKP "PUT"

Na osnovu pregovora predstavnika osnivača JKP “PUT” Novi Sad, rukovodstva JKP “PUT” Novi Sad, i reprezentativnih sindikata u JKP “PUT”, a u cilju nastavka procesa rada preduzeća i obustavljanja najavljenog generalnog štrajka postignut je sporazum o ispunjenju sledećih uslova:

Da se isplati prvi deo plate za avgust mesec zaključno sa 31.10.2014. godine;
Da se drugi deo plate za avgust isplati najkasnije do 15.11.2014. godine;
Da se buduće isplaćuje minimalno jedna zarada na mesečnom nivou;
Da se uz svaku isplatu zarade, isplati i najmanje jedan putni trošak dok se ne stigne redovna isplata istih;
Da se isplati regres za tekuću godinu, sa krajnjim rokom do 31.12.2014.;
Da osnivač usvoji novi cenovnik za 2015. godinu do kraja tekuće godine;
Da osnivač iznađe rešenje saniranja tekuće likvidnosti preduzeća.

Otkazan protest komunalaca

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština odustao je od najavljenog protesta jer su se gradski čelnici sporazumom obavezali da će ispuniti zahteve sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti grada Novog Sada i opština. Sporazum možete videti klikom na sliku pored teksta.
bottom