top
Please update your Flash Player to view content.

Sekcija mladih SSSNS i SSSV učestvovala je na seminaru Mreže mladih Sindikata prosvjete CG i Crnogorskih sindikata telekomunikacija, koji se održavao na Cetinju u periodu od 15-17.11.2013. godine. Ispred članova mladih USSCG bili su predstavnici detanosti iz zdravstva, prosvjete, telekomunikacija i banaka. Mladi USSCG sakupili su se iz svih delova Crne Gore, pa je tako bilo prisutnih iz Rožaja, Ulcinja, Bara, Podgorice, Berana, Bijelog Polja i iz Cetinja.Ukupno je učestvovalo 25 predstavnika mladih sindikalaca.

Seminar je bio posvećen upoznavanju i razmeni iskustava mladih, Sekcija Novog Sada i Vojvodine i USSCG. Uvodničar seminara Dubravka Babović, kao domaćin i predstavnik mladih iz prosvjete upoznala je prisutne učesnike sa istorijskim činjenicama vezanim za Cetinje i uopšte sindikalno delovanje CG. Nakon kratkog uvoda Dubravka je poželela učesnicima što bolju komunikaciju i uspešnu buduću sindikalnu saradnju.
Nakon upoznavanja i predstavljanja učesnika seminara, pažnja seminara bila je usmerena na temu “Razvoj sindikalizma kroz evropske integracije” predstavljena od strane mr Jasne Moguše. Kroz prezentaciju navedeni su primeri sindikalnog organizovanja i delovanja u Evropi kao i analiza položaja zaposlenih danas u Crnoj Gori i regionu. Informisanje učesnika o Zakonu o radu i zakonima iz oblasti obrazovanja vršila je potpredsednica SPCG-a, mr Stanka Vukčević.
Predstavljanje rada i delovanja Sekcije mladih SSSNS i SSSV prezentovano je u drugom delu seminara kada se i pristupilo upoređivanju rada sekcija. Nakon predstavljanja rada obe sekcije pristupilo se diskusiji.


bottom