top
Please update your Flash Player to view content.

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština učestvovala na održanom dvodnevnom seminaru u Bačkoj Palanci u organizaciji Sekcije mladih SSSV  u sardanji sa Švedskim LO. Seminar u Bačkoj Palanci, 09 i 10. aprila 2013. godine  organizovan je po programu upoznavanja članova Sekcije mladih sa načinom rada LO Švedske. Učesnici seminara su uočili velike sličnosti njihovog i našeg rada. Iz razloga dobre uređenosti državnog sistema Švedske, svakako  da je daleko lakše privući i animirati kako mlade tako i ostale zaposlene u sindikalno članstvo. Iako već unapred svesni njihove pozicije sindikata u odnosu na našu u Srbiji, učesnici seminara nisu dozvolili da se naruši njihova kreativnost i ideje za nove načine animiranja zaposlenih u buduće članstvo sindikata i sekcije.

Kroz radionice seminara, u kojima su se istakli gotovi svi prisutni članovi Sekcije mladih SSSV dale su se odlične ideje i predlozi koje Sekcija u budućem radu može i realizovati, a sve sa ciljem omasovljenja Sekcije i probijanje u javnost sa svojim radom i angažovanjem za bolje sutra mladih u Srbiji.

Poslednjeg dana seminara učesnici su obećali kolegama LO Švedske, da će se gotovo većinu predloženih ideja sprovesti u delo, do narednog viđenja.


bottom