top
Please update your Flash Player to view content.

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština učestvovala je kao socijalni partner 18.04.2013. godine na 11. Sajmu zapošljavanja koji je održan na Spensu u organizaciji Grada Novog Sada i Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Novi Sad. Uspostavljeno je mnoštvo kontakata sa mladima koji su, nakon upoznavanja sa delokrugom našeg rada, izrazili želju da i sami budu učesnici i doprinesu nastojanjima koje imamo ka poboljšanju položaja mladih u gradu.

Iako su na Sajmu učestvovala 34 poslodavca koji su ponudili oko 350 slobodnih radnih mesta za radnike različitih zanimanja i kvalifikacija, i uprkos tvrdnjama Člana gradskog veća za budžet i finansije, Dejana Mandića, da se prema dosadašnjoj statistici u narednih tri do šest meseci po održavanju sajma zaposli svako četvrto nezaposleno lice koje je posetilo sajam, stekao se utisak da je ponuda poslova slaba. Kad kažemo slaba, to se uglavnom odnosi na veliki (pretežni) broj ponuđenih “nestabilnih” radnih mesta poput agenata prodaje svih vrsta. Njihova karakteristika je, po rečima naših brojnih sagovornika koji nisu krili razočarenje u razgovoru sa nama, postojanje kvota (određen broj proizvoda koji se mora prodati) koje su uglavnom nedostižne, naročito ako se uzme u obzir da se proizvodi moraju prodavati samoinicijativo tehnikom ubeđivanja putem telefona (nasumičnim pozivanjem potencijalnih kupaca), ili čak lično (odlaskom od vrata do vrata). Pri tom, kako smo čuli iz iskustva onih koji su se u prethodnom periodu oprobali u ovim poslovima, neretko se dešavalo da poslodavci ne poštuju prava radnika na svakakve načine: prva 2-3 meseca je probni (neplaćeni) rad, radi se prekovremeno, porezi i doprinosi se ne plaćaju i sl. Ako je to zaista tako, postavlja se pitanje da li su organizatori sajma upoznati sa ovim, i ako nisu, zbog čega nisu, a ako jesu, da li dopuštanjem učešća ovakvih firmi direktno podržavaju sivu ekonomiju zarad sopstvene reklame?
Treba napomenuti da se ponuda poslova za visokoobrazovane može nabrajati na prste, ako izuzmemo poslodavce koji traže diplomirane pravnike, ekonomiste itd. za poslove neprimerene struci, npr. pisanje projekata koji se plaćaju tek ukoliko se sredstva za projekat odobre. Koji je razlog manjka ponude za fakultetski obrazovane, i ima li smisla ambiciozna Strategija obrazovanja u Srbiji do 2020. godine u čijem je planu da se sa sadašnjih 6,5-9% visokoobrazovanih (podaci su različiti u zavisnosti od izvora) dostigne 38,8% visokoobrazovanih između 30 i 34 godine, kada i danas veliki broj takvih nema posao?
Naša uloga na ovogodišnjem sajmu, osim pridobijanja novog članstva za Sekciju, bila je orijentisana i na prijateljski razgovor sa nezaposlenima o njihovim očekivanjima, nadanjima, strepnjama, problemima oko (ne)pronalaženja posla i planovima za budućnost, u kom smo pokušavali da ih posavetujemo i ohrabrimo u njihovoj nameri da se zaposle. Ovim pristupom želeli smo da pokažemo da funkcija Sindikata daleko prevazilazi borbu za prava zaposlenih, i da se širi mnogo dublje u polje rešavanja problema našeg društva kako u privrednom tako i u smislu razumevanja osnovnih ljudskih prava. Ovakva razmena utisaka i mišljenja sa posetiocima sajma, pružila nam je još bolji uvid u problem sve veće nezaposlenosti, što će svakako uticati i na smer rada Sekcije u narednom periodu.


bottom