top
Please update your Flash Player to view content.

Poštovane koleginice i kolege,

Ovim putem zahvaljujem se svim članovima Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština koji su u četvrtak, 17.07.2014.godine prisustvovali protestu protiv sistemskih zakona koji uništavaju radništvo Srbije. Ponosan sam što smo zajedno demonstrirali hrabrost, dostojanstvo i kulturu protesta.
Od utorka do četvrtka sa radnicima iz cele zemlje, pod šatorima sam boravio u Pionirskom parku u Beogradu. Svedok sam neviđene represije vlasti, blokade medija, hapšenja naših čelnih ljudi, satanizovanja i širenja neistina ili moderno rečeno - spinovanja kroz medije. Premijer Vlade Republike Srbije dobro je ispekao zanat kao ministar informisanja devedesetih godina. Međutim, što više napada u medijima vidim i čujem, čvršćeg sam uverenja da smo na pravom putu i da nam to rade iz nemoći, u paničnom strahu od istine, od naroda.

Objektivne procene potkrepljene fotografijama i snimcama govore da je između 12000-14000 ljudi bilo na protestu. Vlast kaže 4000. Većina medija takođe, dodajući da mi nismo zadovoljni odzivom. Da se zna-mi smo zadovoljni stvarnim odzivom, ali nismo zadovoljni izveštavanjem većine “nezavisnih” medija u Srbiji! Neka se zatvaraju oči pred stvarnošću. Biće nas sve više i više. Borba tek počinje i zato vas molim da se svakoj akciji odazovemo u još većem broju. Doći će dan kada nas zaista neće moći dobro prebrojati jer nam se neće moći sagledati kraj!
Nećemo da budemo najamni radnici u sopstvenoj zemlji. Tražimo samo da radimo i od svog rada da živimo životom dostojnim čoveka!

S poštovanjem,

                                                                        Vladimir Gvozdenović -1/3 predsednika Gradskog veća SSSNS

                                                          (tako nas vlast broji na protestima)


bottom