top
Please update your Flash Player to view content.
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, ove godine uradiće ono što je radnicima najpotrebnije sada, napraviće predah u okupljanju i na taj način dati svoj doprinos i u borbi protiv pandemije virusa Covid-19, koja je ugrozila mnoge živote i radna mesta.

Nadamo se da će ova godina biti poslednja u ovakvom otuđenom izdanju i da će svake naredne radnici imati prilike da svoj praznik proslave kako dolikuje, prvomajskom šetnjom i solidarnom borbom za bolje uslove radnika svih delatnosti. Da će radnici svih struka i profila, od onih u fabrikama, na gradilištima, u kancelarijama, na terenu, preko onih u uslužnim delatnostima, frilensera, umetnika, do uniformisanih lica, obrazovnih kadrova i administracije u najširem kontekstu, ali i svi ostali jednako važni pominjanja, imati što manje razloga za brigu i borbu, a ako do toga i dođe, da će zajedno stremiti ka ostvarivanju prava i da će se za njih izboriti ponosno i odlučno.

U sadašnjim okolnostima kada se srlja u ozakonjivanje fleksibilnog zapošljavanja, odnosno vreme sve nesigurnijih radnih mesta, sa zaradama koje ne podmiruju potrošačku korpu, a kamoli dostojanstven život i uživanje u plodovima rada, naročito je važno istrajati u odbrani principa tri osmice i života dostojnog čoveka.

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština će uvek biti tu kao potpora, kao ruka koja nosi zastavu, kao glas koji pregovara, ali i uzvikuje parole, kao korak koji ide prvi i poslednji u svakoj pravednoj radničkoj koloni.
Borimo se za sindikat danas jer tako vraćamo dug precima i osiguravamo budućnost potomcima!

Srećan Prvi maj, Međunarodni praznik rada!
Predsednik SSSNS i opština
Vladimir Gvozdenović

Vladimir Gvozdenović u medijima o Prvom maju: Kanal 9, RTS1(od 16.12 minuta)

bottom