top
Please update your Flash Player to view content.

Obaveštenje o podnetim zahtevima povodom neisplaćenih zarada

Obaveštavamo bivše zaposlene u preduzećima koja su bila u društvenoj i državnoj svojini,  kod kojih je otvoren ili okončan postupak stečaja na teritoriji grada Novog Sada i opština (Beočin, Sr. Karlovci, Žabalj, Temerin i Srbobran), da je Savez samostalnih sindikata grada Novog sada i opština (u daljem tekstu: Sindikat), dana 07. marta 2018. godine, okončao aktivnosti na unosu podataka u elektronsku bazu za svaki pojedinačno podneti zahtev (791) i pripremio ih za advokatsko preuzimanje i dalji postupak.

Nažalost, advokat kome su podnosioci zahteva potpisali punomoć nije voljan da sa Sindikatom potpiše ugovor ili sporazum o međusobnim obavezama i odgovornostima, uz preuzimanje pripremljene dokumentacije.

Zbog toga, Sindikat je novonastalu situaciju predočio advokatima koji zastupaju ovaj Sindikat, te su se isti saglasili s potpisivanjem međusobnog sporazuma o vođenju daljeg posupka, uz garancije za povoljnije uslove i smanjeni procenat naknade sa 12% na 10%; kao i preuzimanje sopstvene odgovornosti za dalje vođenje postupka.

Sindikat je prinuđen da o novonastalim okolnostima upozna sve podnosioce zahteva i ukaže im na napred navedeno. Shodno tome, pozivamo zainteresovane za vođenje postupka pod ovim, povoljnijim uslovima, da se jave u prostorije Sindikata radi potpisivanja nove punomoći i ugovora, a oni koji to ne žele, da pojedinačno preuzmu dokumentaciju koju su lično predali, a sve ovo po neposrednom obaveštenju telefonskim putem.

bottom